SAJTÓKÖZLEMÉNY

Greenmania

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2009. december 30.

Rajtunk a sor! - Elindult az ország első környezetvédelmi közösségi portálja

A gyenge eredménnyel zárult koppenhágai klímacsúcs zárónapján elindult Magyarország első környezetvédelmi közösségi portálja, a GreenMania. Az oldalt üzemeltető Ecocaritas Egyesület fontosnak tartja az egyéni szerepvállalást az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentésében.

Nem a várt áttöréssel zárult az ENSZ 15. klímacsúcsa. A Koppenhágai Egyezmény című dokumentum szövege szerint a világ vezetői elkötelezik magukat amellett, hogy a globális átlaghőmérséklet növekedést 2 Celsius fokban maximálják, de az elérési útról, valamint a szén-dioxid kibocsátás kötelező felső határáról és országonkénti elosztásáról már nem tudtak megállapodni.

Az Ecocaritas Egyesület szerint az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszafogása valamennyiünk közös ügye. Nem háríthatjuk a feladatot kizárólag a politikusokra, magunknak is cselekednünk kell. Ennek a gondolatnak a népszerűsítésére hozta létre az Egyesület a GreenMania közösségi portált.

A GreenMania Magyarország első olyan közösségi portálja, ahol a tagokat a környezetünkért való felelősségvállalás és a természet szeretete köti össze. Közös célunk az üvegházhatású szén-dioxid kibocsátásának csökkentése és ezen keresztül az éghajlatváltozás mérséklése.

Az Európai Unió vállalta, hogy 2020-ig 20%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az eddig elért eredmények azonban nem nevezhetők biztatónak. A GreenMania célja, hogy tagjai megmutassák, lehetséges a 20 százalékos kibocsátás-csökkentés! Ha valamennyien odafigyelünk az életvitelünkre, vállalásokat teszünk és be is tartjuk azokat, nem kivitelezhetetlen cél a világméretű éghajlatváltozás megállítása. Szeretnénk bebizonyítani, hogy a kezdetekben egy online közösség is tud számokban mérhető csökkentést elérni! – mondta Kiss Mónika, a GreenMania kommunikációs vezetője.

A koppenhágai klímacsúcs zárónapján elindult GreenMania közösségi portál a klímavédelmi célok mellett kiemelten fontosnak tartja hazánk és közvetlen környezetünk védelmét is. Az oldal bemutatja a közép-magyarországi kirándulóhelyeket, védett területeket és fajokat, de segít megtalálni a régió szelektív szemétgyűjtőit is.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg, a Közép-Magyarországi Operatív Program, Környezetvédelmi célú informatikai fejlesztések a közigazgatásban (e-környezetvédelem) keretén belül.

Az ország első környezetvédelmi közösségi portálja a greenmania.eu és a greenmania.hu webcímeken érhető el.

További információ:

Kiss Mónika – kommunikációs vezető